Herkes sağlıklı bir yaşama ulaşabilir

Aslında hepimiz biliyoruz ki yediklerimizin ne kadar sağlıksız olduğunu, ama nedense organik üretimden kopan insanlık daha fazla ürün üretsin, daha fazla para kazansın, ürünler fazla dayansın diye devam ediyor. Sağlık..

Herkes sağlıklı bir yaşama ulaşabilir

Aslında hepimiz biliyoruz ki yediklerimizin ne kadar sağlıksız olduğunu, ama nedense organik üretimden kopan insanlık daha fazla ürün üretsin, daha fazla para kazansın, ürünler fazla dayansın diye devam ediyor. Sağlık için süper olan yoğurt bile sağlığımızla oynuyor. 60 yıl para kazanmak için yaşıyoruz, 10 yıl hastanelerde o kazandığımız parayı harcıyoruz, yaşayamıyoruz anlayacağınız. Bu yüzden bazı şeylere şimdiden dikkat etmek lazım.

Ben mesela yıllarca sigara içtim, son 5 yıldır içmiyorum. Yıllarca karbonhidratla beslendik, göbeğimde bir damacana su ile dolaşıyorum sanki. 2 ayda 12 kg verdim, yürüyüşüm değişti. Hastanelere yürüyeceğime sabahları yürümeyi tercih ediyorum. İyot ile tanıştım, Lugol sıvı iyot alıyorum, nedense kendimi daha iyi hissediyorum. Alkali su satın alıp içiyorum. Unlu mamulleri kullanmıyorum, 2 aydır. Şekerden uzak duruyorum ve inanın canım istemiyor bile…

Sofraya oturduğumda çorba sıcak olsa bile kavga çıkaran bir adamdan, 44 saat yemek yemeyi unutan adama döndüm. Evet, geçenlerde bir deneme yapayım dedim, 44 saat yemek yemedim ve inanır mısınız hiç açıkmadım. Şimdi söylenmeye başladığınızı duyar gibiyim, “ama sağlıklı değil”. Evet, yediğim yemekte sağlıklı değil, göbeğimdeki yağda sağlıklı değil. Bir şekilde bir yerden başlamak lazımdı. Kilo veremiyorum diyenler kendini kandırıyor bence. Kilo vermek çok basit, havuz problemi gibi; havuza girenle çıkan arasındaki fark ya yağ olacak ya da yakılan yağ olacak.

Kilo vermek isteyenlere nacizane tavsiyem:

  • Öncelikle kan ve idrar testlerini yaptırsınlar (Ne durumdasınız görun).
  • 11 ve un ürünlerini hayatlarından çıkarın (Korkmayın, olmuyorsunuz; başta yemekleri çok çok koyun).
  • Günde 2-3 litre su içmezseniz zayıflayamazsınız (Mümkünse alkali su için).
  • Yemekleri her lokmadan sonra çatalı veya kaşığı bırakarak 20’ye kadar sayın (O esnada lokmayı çiğnemeye çalışın).
  • Yemek bittikten sonra 20 dakika içinde yürüyüşe çıkın veya spor hareketleri yapın.
  • Aralıklı oruç yapın. Akşam 6’dan sonra hiçbir şey yemeyin (zeytin tanesi bile). Sabah 12’de kahvaltı edin. Sonra yine hiçbir şey yemeyin, akşam 5-6 gibi yiyin.

Bunları yapıp zayıflayamamak mümkün değil.

Tabii ki kola, gazoz, soda, kurabiyeler, bisküviler, tatlılar, baklavalar, meyve suları gibi şekerinizi birden yükseltecek şeylerden uzak durun 1 ay sonra zaten istemiyorsunuz.

Salam, sosis, bulyon, hazır makarna, makarna, pilav filan biraz uzak durun.

Tabii birçok etken var: Uyku apnesi, burun tıkanıklığı gibi, ama yine de iyi bir başlangıç olur düşüncesindeyim. Deneyin, farkı göreceksiniz. Göbek yağlarınız aksam erir, o yüzden akşam yatmadan 30 dakika egzersiz yapın.

 

YORUMLAR (İLK YORUMU SİZ YAZIN)

ÜYE GİRİŞİ

KAYIT OL