Video Galeri

HPV den kurtulabilirsiniz … HPV Tedavisi

HPV (İnsan Papilloma Virüsü), insan cildini ve mukozalarını enfekte eden bir virüstür. HPV’nin yüzlerce farklı türü vardır, ancak bunların çoğu zararsızdır ve cinsel yolla bulaşan enfeksiyonlara (CYBE) neden olan türler..

HPV (İnsan Papilloma Virüsü), insan cildini ve mukozalarını enfekte eden bir virüstür. HPV’nin yüzlerce farklı türü vardır, ancak bunların çoğu zararsızdır ve cinsel yolla bulaşan enfeksiyonlara (CYBE) neden olan türler daha azdır. HPV, genellikle cinsel temas yoluyla bulaşır, ancak cinsel olmayan temaslarla da yayılabilir.

İnsan Papilloma Virüsü’nün ana özellikleri şunlardır:

Bulaşma Yolları:

    • Cinsel temas: HPV genellikle cinsel temas yoluyla bulaşır. Vücudun cilt veya mukozasına temas etmesi yeterlidir.
    • Doğum sırasında: Bir anneden bebeğe doğum sırasında bulaşabilir.
    • Cinsel olmayan temas: Virüs, enfekte ciltle temas ettiğinde bulaşabilir, bu da elbise, havlu veya diğer kişisel eşyalar aracılığıyla olabilir.Belirtiler:
      • HPV enfeksiyonlarının çoğu belirti göstermez ve kişi virüsü taşıyıcı olarak kalabilir. Ancak bazı durumlarda genital siğiller ortaya çıkabilir.
      • HPV’nin bazı türleri, rahim ağzı, genital bölge, ağız ve boğaz gibi bölgelerde kansere yol açabilir.Genital Siğiller:
        • HPV’nin bazı türleri genital siğillere neden olabilir. Bu siğiller, genital bölgede, anüs çevresinde, ağızda veya boğazda ortaya çıkabilir.Kanser Riski:
          • HPV, rahim ağzı, anüs, penis, vajina, vulva ve ağız-boğaz kanserlerine neden olabilir. Özellikle HPV’nin yüksek riskli türleri, kanser riskini artırır.Aşı ve Korunma:
            • HPV aşısı, cinsel temas öncesinde veya başladıktan sonra bulaşmamış kişileri korumak için önerilir. Aşı, genellikle genç yaşlarda uygulanır.

HPV enfeksiyonları genellikle bağışıklık sistemi tarafından kontrol altında tutulabilir ve birçok kişide belirti göstermez. Ancak bazı durumlarda, özellikle bağışıklık sistemi zayıflamışsa, enfeksiyonlar daha ciddi olabilir. Bu nedenle, düzenli sağlık kontrolü ve aşılar, HPV ile ilişkili sağlık sorunlarını önlemek için önemlidir. Ayrıca, cinsel yolla bulaşan enfeksiyonlardan korunmak için güvenli cinsel pratiklere dikkat etmek de önemlidir.

“Hpv virüsü vücudunuza bulaştıysa öncelikle geçmiş olsun. Bu gerçekten can sıkan bir hastalıktır. 2007 yılından beri benim de bu hastalık mevcut. İlk başta bir sivilce, kıl dönmesi gibi bir kabarcık sandım; sonradan HPV olduğunu öğrenmem uzun sürmedi. Bir sabah kalktım, 10 taneye kadar hastaneye gidene 20 tane oluverdi bile. Bir aydan fazla bir tane olan siğil bir anda 15-20 taneye çıktı. İstanbul’da bir hastanede muayene olduktan sonra ‘Lazer ile temizleyelim’ dediler. Kulağa ne kadar hoş geliyor değil mi? Lazer dedikleri, bildiğin havya makinesi siğili yakıyor. Yakmadan önce uyuşturucu iğne yapıyor, lokal o da canını yakıyor. İğne yapmadan yaksalar o da can yakıyor. Neyse, gözünüzü korkutmayım. Bunun neden böyle çoğaldığı, neden çıktığı bilinmiyordu o dönem, muhtemelen şimdi de bilinmiyordur.

Mantık kullanarak çıkar çıkmaz hemen özel hastaneye koşup yaktırıyordum. Ama o seremoniyi görmelisiniz, psikolojik olarak kıvranıyorsunuz. İlk yakıldığında 3 gün işe gitmemiştim. İlerleyen yıllarda yaktırıp gidiyordum. Alışıyorsunuz. Her çıktığında yaktırsam daha az çıkar diye düşünüyordum. 10 yılın sonunda yılda 1 kere filan çıkmaya başladı. Bir sabah uyanıyorsunuz, kasıklarınız kaşınıyor, kaşırken elinize geliyor. İnsan vücudunu tanıyor.

O yıllarda Amerika’ya yerleştim. Ve korkulan oldu, Amerika’da da çıktı. Bilen bilir, Amerika sağlık konusunda berbat bir yer. Doktora gittim, adam ciddi ciddi ‘yok bir şey’ diyor, ben ‘var’ diyorum, inceliyor, bakıyor derken gördü. Aa evet, varmış dedi. Krem mi vereyim, operasyon mu dedi. Krem kulak hos geldi, krem ver dedim. Sonuçta ağrısız sızısız olacaktı. Yazdı ilacı, Walmart’a gittim almak için, kredimle 650 USD fiyat istediler. Yuh dedim. Alsam mı, almasam mı düşünürken, Türk aklı, Türkiye’den isteyim dedim. 6-7 USD’ye Türkiye’de buldum aynı kremi. Tam bir arkadaşa söyledim kremi. Kendisi de abi ona ne gerek var, biz çok daha kolay ve hızlı hallediyoruz dedi. Yaw sende de mi var derken detayları falan. Sonuçta bana 2 dolarlık bir şeyden bahsetti. Eczanelerde satılan aldık getirttik Amerika’ya, 5 yıl o kadar güvende oldum ki, yılda bir çıktığında bile 3 gecede gram ağrı çekmeden olayı bitirdim. Geçenlerde Türkiye’de denk geldi, doktora gittim. Gelmişken yakılsın dedim, ama yine terler geldi yüzümden. Doktor biz artık yakmayı değil, benim 7 yıldır yaptığım uygulamaya geçtiklerini söyledikler. Rahatladım. Sonrasında temizlendi, bir de aşı oldum. 3 doz olmam lazım iken, 2 doz oldum. 1, 2, 6 aylarda olunan bir aşı, 9 korumalı. Şu ana kadar sorunsuz gidiyor. Tavsiye ederim. İlacın adını buradan yazmak istemedim, ama bana ulaşırsanız eczaneden alabileceğiniz ürünün adını söylerim. Satışı ile alakam yoktur. Doktorunuza mutlaka danışın, ama çok yayılmamış, 2-3 tane küçük siğiliniz var ise, 3 gecede ağrısız hiç para harcamadan bitirebilirsiniz.”

YORUMLAR (İLK YORUMU SİZ YAZIN)

ÜYE GİRİŞİ

KAYIT OL